Συνταγή για ρακόμελο από την Αμοργό.

Σε ένα μπρίκι βάζουμε ένα ποτηράκι του κρασιού ρακί και το τοποθετούμε στο γκαζάκι με χαμηλή φωτιά,προσθέτουμε μία κουταλιά του γλυκού μέλι και ένα γαρύφαλο και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να πάρει μία βράση,έπειτα σερβίρουμε.Στην Τήνο προσθέτουν και λίγο χυμό λεμονιού.Οι αναλογίες πάνε ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε.Αν θέλουμε να φτιάξουμε πάνω από 5 ποτηράκια θα πρότεινα να μη βάλουμε παραπάνω από πέντε γαρύφαλα γιατί ίσως πικρίσει το ρακόμελο.Υπάρχει περίπτωση λόγο της εξάτμισης του οινοπνεύματος να μας πάρει φωτιά κατά την παρασκευή,δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας,έχουμε πάντα δίπλα μας ένα πιατάκι του καφέ,μόλις πάρει φωτιά καπακώνουμε το μπρίκι και η φωτιά έσβησε.
Στην υγειά σας..
Γράφει ο Γιάννης Βλαβιανός

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΑ

Άργος, Αργολίδας.
Τηλ. 6942 942 547

Νίκαια, Λάρισας.
Τηλ. 6947 737 774


Εγγραφη Newsletter

FACEBOOK