ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΑ: Άργος, Αργολίδας. Τηλ. 6907 216 729 | Νίκαια, Λάρισας. Τηλ. 6947 737 774

Κρασόμελο για τον χειμώνα - Συνταγή

Αυτή η μοναδική συνταγή έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και συνεχίζει να είναι δημοφιλής σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η παρασκευή του κρασόμελου απαιτεί την ανάμειξη κόκκινου ή λευκού κρασιού με μέλι, καθώς και τη χρήση μπαχαρικών όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο και το πορτοκάλι, για να του προσδώσουν ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση. Το ποτό ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει, προκειμένου να συνδυαστούν αρμονικά τα συστατικά, δημιουργώντας έναν γλυκό, πλούσιο και ζεστό συνδυασμό που είναι ιδανικός για τις κρύες χειμερινές μέρες.


Υλικά:

1 lt κόκκινο κρασί
6 κουταλιές μέλι της επιλογής μας.
2-3 ξυλάκια κανέλα.
1,5 κουταλιά κοφτή γαρύφαλλο τριμμένο.
Φέτες πορτοκάλι

Εκτέλεση: 
Ζεσταίνουμε το κρασί σε μία κατσαρόλα μικρή! Λίγο πριν βράσει σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας (μέλι, κανέλα και γαρύφαλλο) και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά!
Ύστερα το μεταφέρουμε σε μία γυάλινη κανάτα και το σερβίρουμε στα ποτήρια μας με μια φέτα πορτοκάλι.

Η ιστορία του κρασόμελου χάνεται στην αρχαιότητα, όταν οι Έλληνες συνδύαζαν το κρασί με μέλι για να δημιουργήσουν ένα ενισχυμένο, ευχάριστο ποτό που απολάμβαναν σε διάφορες περιστάσεις. Το κρασόμελο είχε και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς θεωρούνταν πως βοηθούσε στην ενίσχυση του οργανισμού και την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν επίσης σε θρησκευτικές τελετές.
Στην υγειά σας..

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΑ

Άργος, Αργολίδας.
Τηλ. 6907 216 729

Νίκαια, Λάρισας.
Τηλ. 6947 737 774


EL 42/2020 πρώην EL 11/601