Αυτή η μοναδική συνταγή έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και συνεχίζει να είναι δημοφιλής σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η παρασκευή του κρασόμελου απαιτεί την ανάμειξη κόκκινου ή λευκού κρασιού με μέλι, καθώς και τη χρήση μπαχαρικών όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο και το πορτοκάλι, για να του προσδώσουν ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση. Το ποτό ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει, προκειμένου να συνδυαστούν αρμονικά τα συστατικά, δημιουργώντας έναν γλυκό, πλούσιο και ζεστό συνδυασμό που είναι ιδανικός για τις κρύες χειμερινές μέρες.
Υλικά:
6 κουταλιές μέλι της επιλογής μας.
2-3 ξυλάκια κανέλα.
1,5 κουταλιά κοφτή γαρύφαλλο τριμμένο.
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το κρασί σε μία κατσαρόλα μικρή! Λίγο πριν βράσει σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας (μέλι, κανέλα και γαρύφαλλο) και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά!