"Το Βουνίσιο" Μέλι Φλαμούρι Κάστανο είναι ένα σκούρο μέλι με χαρακτηριστική μύτη τίλιου. Στο στόμα γλυκό, με το κάστανο ευδιάκριτο και διακριτικό. ..πως όμως έφτασε αυτό το μέλι στο βάζο?
Κάθε βάζο μέλι έχει και μια ιστορία να πει.. ένα ταξίδι κρύβεται από πίσω..
...το ταξίδι ξεκινά από την Πελοπόννησο!
Τα μελίσσια αφού ξεχειμώνιασαν στην περιοχή του Ναυπλίου, μεταφέρθηκαν στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στη Νίκαια Λάρισας προκειμένου να τραφούν καλά και να δυναμώσουν. Λουλούδια του κάμπου όπως βρούβες, ελαιοκράμβη, αμυγδαλιές έδωσαν στα μελίσσια άφθονη γύρη και νέκταρ.
Στη συνέχεια, στα τέλη Απριλίου, μεταφέρθηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων κοντά στον Ενιπέα ποταμό ανάμεσα σε ακακίες, σπαρτές καλλιέργειες, παπαρούνες και άλλα άγρια λουλούδια του βουνού και του κάμπου όπου η συλλογή γύρης συνεχίστηκε.
Αφού δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο έφτασε η στιγμή για την ανθοφορία "στόχο". Στις αρχές Ιουνίου με μια τελευταία μεταφορά στον Κίσσαβο μεταφέρθηκαν σε ένα καταπληκτικό μέρος με πυκνή βλάστηση και νερά που ακούγονται όπου κι αν βρεθείς. Εδώ πέρασαν 1 μήνα περίπου μέχρι την στιγμή του τρύγου.
Ένα καταπράσινο δάσος από φλαμουριές, άγριες και ήμερες καστανιές, λαδανιές, βάτα και λουλούδια του βουνού. Ένα πραγματικό ησυχαστήριο για τις μέλισσες αλλά και για εμάς, όπου γινόμαστε ένα με την φύση και τους ρυθμούς της.
Μετά τον τρύγο, το μέλι περνά ένα τυπικό φιλτράρισμα και αμέσως μετά 15-20 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή για να διαυγάσει. Στη συνέχεια συσκευάζετε σε γυάλινα βάζα.
Περιορισμένη ποσότητα, λίγα βάζα.
Το μέλι αυτό κάποια στιγμή θα κρυσταλλώσει. Μάθε γιατί.