Η παρουσίαση οργανώθηκε με βάση τα μαθήματα των παιδιών, συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη:
Οι μαθητές της Α’ Τάξης παρακολούθησαν τη δράση στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, μαθαίνοντας για τη σημασία της μέλισσας στο οικοσύστημα.
Οι μαθητές της Β’ Τάξης συμμετείχαν στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στην ενότητα που αφορά τη γνωριμία με διάφορα επαγγέλματα.
Μια ξεχωριστή εμπειρία
Ο κ. Σταύρος δεν περιορίστηκε μόνο στα λόγια. Έφερε μαζί του και έδειξε στους μικρούς μαθητές τα πραγματικά εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας μελισσοκόμος στην καθημερινότητά του. Τα παιδιά είδαν από κοντά την ειδική προστατευτική στολή, το καπνιστήρι και τις κηρήθρες, ενώ έμαθαν για τον θαυμαστό, οργανωμένο κόσμο της κυψέλης και τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να παραχθεί το μέλι.Οι ερωτήσεις των παιδιών ήταν αμέτρητες και ο ενθουσιασμός τους έκδηλος!
Το κλείσιμο της επίσκεψης επιφύλασσε την πιο γλυκιά έκπληξη. Ο κ. Σταύρος πρόσφερε σε όλους τους μαθητές αγνό μέλι αλλά και παραδοσιακή κεραλοιφή, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πάρουν στο σπίτι τους ένα μικρό, χρήσιμο «ενθύμιο».
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταύρο Βαλκάνο για τον χρόνο του, την εξαιρετική παρουσίαση και τα όμορφα δώρα που προσέφερε στους μαθητές μας. Τέτοιες βιωματικές δράσεις εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και ανοίγουν παράθυρα γνώσης για τα παιδιά μας!
Και του χρόνου!
Άρθρο από: https://blogs.sch.gr/dimkouts/ (Δημ. Σχολείο Κουτσοποδίου)




