"Το Καμπίσιο" είναι ένα σκούρο ανθόμελο αρωματικό και αρκετά γλυκό. ..πως όμως έφτασε αυτό το μέλι στο βάζο?
Κάθε βάζο μέλι έχει και μια ιστορία να πει.. ένα ταξίδι κρύβεται από πίσω..
...το ταξίδι ξεκινά από την Πελοπόννησο!
Στις αρχές Μαρτίου, αφού τα μελίσσια ξεχειμώνιασαν στην περιοχή του Ναυπλίου, μεταφέρθηκαν στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στη Νίκαια Λάρισας προκειμένου να τραφούν καλά και να δυναμώσουν. Λουλούδια του κάμπου όπως βρούβες, ελαιοκράμβη, αμυγδαλιές έδωσαν στα μελίσσια άφθονη γύρη και νέκταρ. Οι μελισσούλες έμειναν εδώ μέχρι τις αρχές Μαΐου.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε μια περιοχή μετά το στενό των Τεμπών και πριν τις εκβολές του Πηνειού. Τα μελίσσια εδώ αποθήκευσαν νέκταρ και γύρη από σπαρτές καλλιέργειες καλαμποκιού, ηλίανθου και αγριολούλουδων.
Στα μέσα Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία μεταφορά σε μια καταπληκτική τοποθεσία λίγο πριν τα Τέμπη με κατεύθυνση προς Λάρισα σε καλλιέργειες βαμβακιού. Τα μελίσσια έμειναν εδώ 20 μέρες περίπου, συμπλήρωσαν, ωρίμασαν και σφράγισαν το σκούρο ανθόμελο που θα βρείτε στο βάζο.
Μετά τον τρύγο, το μέλι περνά ένα τυπικό φιλτράρισμα και αμέσως μετά 15-20 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή για να διαυγάσει. Στη συνέχεια συσκευάζετε σε γυάλινα βάζα.
Περιορισμένη ποσότητα, λίγα βάζα.
Το μέλι αυτό κάποια στιγμή θα κρυσταλλώσει. Μάθε γιατί.